Scroll Top

Bodyscanning

Bodyscanning

Een fiets kan voor diverse doelen gebruikt worden, door jong en oud, groot en klein. Er zijn daarom veel verschillende fietsen te koop, voor ieder is weer een ander type geschikt. Indien u op een niet-passende fiets rijdt, kunt u last krijgen van schouders, polsen, rug, nek en knieën. Een fiets moet dus goed passen en elk lichaam is uniek. Wij adviseren u graag over welke model, merk en welke framehoogte voor u het beste is. Bovendien kunnen wij in de winkel het zadel, het stuur en de handvatten voor u afstellen zodat u in een zo prettig mogelijke houding zit. Al dan niet met gebruik van ons Bodyscan meetsysteem. Bovendien krijgt u bij aankoop van een fiets heldere uitleg over onderwerpen als garantie, verzekering en diverse betalingsmogelijkheden. Aarzel niet om ons om informatie of om hulp te vragen, we staan voor u klaar.

Wilt u ook comfortabel fietsen?

Ergonomie en fietsen

Een goede zitpositie op de fiets voorkomt rug- en gewrichtsklachten

Veel mensen met gewrichts- en rugproblemen bewegen te weinig. Fietsen is een zeer goede oplossing, maar dan moet de fiets wel goed afgesteld zijn. Een juiste houding kan de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen.

Zitpositie en frame geometrie

Kijk bij aankoop van een fiets niet alleen naar de kleur, of de framemaat. Maar let vooral op de frame geometrie. Die is per model verschillend en heel belangrijk. De frame geometrie is namelijk van invloed op uw zitpositie (rechtop, iets voorovergebogen of zeer sportief).

Met het bodyscanning systeem vindt u de fiets die het beste bij u past

Veel mensen vragen zich af welke maat fiets ze nodig hebben. De framemaat zegt echter niet alles. Ook  belangrijk is welk model fiets geschikt voor u is. En wat is uw beste zithouding, zodat u klachten aan schouders, polsen, rug, nek en knieën voorkomt? Bodyscanning is een innovatief meetsysteem dat in samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieuren en tweewielerspecialisten is ontwikkeld. Hiermee meet de Bike Totaal vakman u snel op, zonder dat u daarbij wordt aangeraakt.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=le3yU7SJt5U” el_width=”60″ title=”Bekijk hier een video over hoe het bodyscanning systeem precies werkt:”]

Wat wordt er precies opgemeten?

Met de bodyscanning wordt u opgemeten voor de juiste framemaat en afstelling van uw fiets.Vijf punten van uw lichaam worden gescand zonder dat u hierbij aangeraakt wordt: lichaamslengte, schouderbreedte, schouderhoogte, bekkenkamhoogte, vuisthoogte.

De Wij vragen u ook naar uw persoonlijke voorkeuren: Waar gaat u de fiets voor gebruiken? Aan welke eisen moet de fiets voldoen? Deze afstanden worden door de bodyscanning berekend zodat de fiets op uw lichaam afgesteld wordt.

Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens. Onze deskundig personeel adviseert u dan over het type fiets dat het meest geschikt voor u is. Afhankelijk van het type fiets berekent het meetsysteem de juiste stand  van: het stuur, het zadel, de pedalen, de handvatten.

Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de juiste ergonomische instelling; de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.

Met dit professionele advies wordt voor u de best passende fiets uitgezocht. Uw fiets wordt daarna op juiste zitpositie afgesteld, zodat u heerlijk kunt genieten van vele comfortabele kilometers fietsplezier!

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.