Scroll Top

Bontrager Solstice helm

SOLSTICE-HELM-mips

De Bontrager Solstice MIPS helm is een perfecte helm voor recreatieve mountainbikers en wielrenners die goed beschermt willen fietsen. Deze helm is voorzien van “MIPS” technologie; deze technologie verkleint de impact bij een valpartij of een ongeluk. De Solstice helm heeft bovendien een zachte, comfortabele, vochtafvoerende en wasbare binnenkant.

De helm is voorzien van een klep voor het mountainbiken. Deze klep is eenvoudig te verwijderen, waardoor de helm ook voor wielrennen zeer geschikt is is.

Verkrijgbaar in 2 maten en diverse kleuren.

Verdere features

  • In-mold skelet van composietmateriaal biedt meer variatie in de grootte en de vorm van de ventilatiegaten.
  • Micro-Manager II – Met één hand verstelbaar passysteem is geschikt voor alle hoofdmaten.
  • Interne verzonken luchtkanalen verbeteren de luchtstroom door de helm en over het hoofd.

Wat is MIPS?

MIPS (Multi-directional Impact Protection System) is een extra laag binnenin de fietshelm. Die laag kan, los van je fietshelm zelf, licht meedraaien op het moment dat je fietshelm contact met met de grond. De buitenlaag van de fietshelm vangt de grote klap op. MIPS zorgt ervoor dat je hoofd een klein beetje mee kan bewegen binnen in de fietshelm.

MIPS is niet bedacht door Bontrager of een fietshelmfabrikant, maar door een Zweeds team van hersenspecialisten. Zij constateerden dat de fietshelm nog veiliger kon worden en ontwikkelden uiteindelijk MIPS.

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.