Scroll Top

Elektrische mountainbikes

De “gewone” elektrische fiets is inmiddels al aardig ingeburgerd in ons straatbeeld, maar de elektrische mountainbike (E-mountainbike of E-MTB) is nog een behoorlijk onbekend terrein. Welke soorten elektrische mountainbikes zijn er? En waar je op moet letten bij de aanschaf? Voor wie is zo’n E-MTB nou geschikt? Indien je hier meer informatie over wilt, kom dan langs.

Wij hebben elektrische mountainbikes in de winkel van Giant, Trek en Santa Cruz. Wij leggen je graag alle in’s en out’s uit van de elektrische mountainbike.

Tevens hebben we diverse test modellen, zodat u eerst kunt ervaren wat voor u de beste elektrische mountainbike is.

E is voor extra ride time

Trek Rail 5

De Trek Rail 5 is een elektrische mountainbike voor mensen die graag comfort willen én ook wat harder naar beneden willen. Hij is uitgerust met dezelfde hoogwaardige trail-technologie als de reguliere trail mountainbikes van Trek, en heeft een sterke Bosch-motor die als een soort van privé-shuttlebus fungeert.

Hij gaat net zo hard als degewone long-travel trailbikes, alleen ben je er veel sneller weer mee boven.

160mm veerweg voor, 150mm achter én 29-er wielen. Deze klasbak kan alle mtb trails aan!

Trek Powerfly 5 Dames

De Trek Powerfly 5 Wsd is een e-MTB die de kracht van een Bosch elektrisch ondersteuningssysteem koppelt aan het slanke uiterlijk van een traditionele mountainbike. De accuis volledig weggewerkt in het lichtgewicht aluminium frame en kan zonder gereedschap worden verwijderd.

De Trek Powerfly 5 Wsd heeft een Bosch motor die tot een snelheid van 25 km/u ondersteunt.

Met deze krachtige e-MTB rijdt je 2 rondjes Schoorl in 1.5 uur. DOUBLE THE FUN!

Santa Cruz Heckler

De Santa Cruz Heckler lijkt op de Bronson. Een laag gepositioneerde achterdemper, VPP veersysteem, carbon frame, 27.5 inch wielen, 150 millimeter veerweg achter en 160mm veerweg voor. Kijkend naar deze specs kunnen we één ding met zekerheid concluderen; het is niet de snelste of lichtste E-mtb die er is, maar misschien wel de meest veelzijdige en leukste om op de rijden! Fun boven snelheid.

Een rondje Schoorl of Amerongen zal gaaf zijn, maar super technische mountainbike trails in de Ardennen of in de Alpen zal ook zeker zonder moeite gaan!

Shimano Steps

Santa Cruz heeft gekozen om samen te werken met Shimano. De reden hiervoor is onder andere de compacte Shimano Steps motor en de mogelijkheid om zo vast te houden aan de lage demperpositie en de kloppende kinematica van de achtervering.

Ook de wereldwijde servicedekking en verkrijgbaarheid van onderdelen bij talloze dealers speelt een rol. De motor is een 250 Watt Shimano Steps 8000 (XO1 en XX1 uitvoering) of 7000 (R en S uitvoering). Gecombineerd met een geïntegreerde accu in de onderbuis van 504WH.

De motor en de accu wegen samen iets minder dan 6 kg. Het totaal gewicht van de Heckler is +/- 21kg. Dat is eigenlijk nog zeer licht voor een robuuste e-bike met 150/160mm veerweg.

Het display op het stuur geeft de nodige informatie over de accu en motor stand.

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.