Scroll Top

Een fiets leasen bij Busker Fietsen

Een fiets leasen maakt het mogelijk om zorgeloos én voordelig kilometers te maken op jouw droomfiets!

Zo’n 40% van het woon-werkverkeer in Nederland is minder dan 15 kilometer. Wij hoeven je niet te vertellen dat fietsen gezond is en dat je in veel gevallen zelfs sneller op je werk aankomt dan met de auto. Toch houdt iets ons tegen om deze korte afstanden de fiets te pakken en zo slibben de Nederlandse wegen steeds meer dicht met auto’s.

Met de plannen die ons kabinet op Prinsjesdag 2018 bekendmaakte, is het leasen van een (elektrische) fiets in één klap een stuk makkelijker en voordeliger geworden. Voor een leasefiets wordt vanaf 1-1-2020 namelijk nog maar 7% bijtelling betaald. Hierdoor kost een elektrische fiets, afhankelijk van het inkomen, nog maar enkele euro’s per maand.

Je kunt een fiets privé leasen of zakelijk, via je werkgever. Hieronder vind je meer informatie hierover.

PRIVÉ LEASEN VAN EEN FIETS

In samenwerking met Friesland Lease bieden wij nu een Full Operational Fiets Lease service. Dat betekent dat je een fiets inclusief onderhoud, reparatie en verzekering least. De fiets is dan via ENRA verzekerd tegen diefstal en schade, inclusief een ongevallen opzittendeverzekering en een verhaalsrechtsbijstand verzekering.

Kosten voor onderhoud en reparaties zijn hierbij ook verleden tijd.

Met de A-merken Giant, Koga, Trek, Q-wic, Gazelle, Santa-Cruz en Flyer hebben wij een prachtige en uitgebreide van de beste woon-werk-fietsen, E-bikes, mountainbikes en racefietsen!

HOE WERKT PRIVÉ LEASEN?

Je mag iedere fiets of E-bike uitkiezen, dus ook mtb’s en racefietsen. De leasemaatschappij wordt eigenaar van ‘jouw’ fiets en voor een vast bedrag per maand lease jij deze fiets, inclusief alle bijbehorende kosten. Niet de lasten van het bezit, maar wel de lusten van het gebruik!

Hoe je de fiets vervolgens gebruikt, maakt niet uit. Zolang de fiets maar aan alle voorwaarden voor een ‘gewone’ fiets of E-bike van de verzekeraar voldoet. Dus inclusief een ART-gekeurd slot.

Je bent niet verplicht de fiets uitsluitend voor woon-werk-verkeer te gebruiken. Je mag er bijvoorbeeld ook gewoon mee op fietsvakantie of je zondagse ritje op doen.

Na de leaseperiode van 3 jaar kan je besluiten de fiets van de leasemaatschappij over te kopen of de fiets weer in te leveren en eventueel een nieuwe lease-overeenkomst af te sluiten op een nieuwe fiets.


De Full Operational Fiets Lease bestaat uit:

Afschrijving en rente
Onderhoud, reparatie en banden
Verzekering tegen diefstal en schade
Verzekering van opzittende
Pechhulp

lease-a-bike

ZAKELIJK LEASEN VAN EEN FIETS

Een fiets van de zaak leasen bespaart je veel geld en is erg makkelijk geregeld. Je bent er immers nog maar vijf stappen van verwijderd. Heb je al een leaseauto of OV-kaart van je werk? Dat is geen probleem, ook dan kun je gewoon een fiets of E-bike van de zaak rijden volgens het nieuwe fietsplan.

Het allerbelangrijkste? Dat je werkgever meedoet aan de nieuwe leaseregeling. Dit is gelukkig binnen één week geregeld en is helemaal gratis.

Busker Fietsen werkt samen met LEASE A BIKE (www.lease-a-bike.nl) voor het zakelijk leasen van een fiets.LEASE A BIKE zorgt voor een geolied fietsplan zonder omkijken.

EEN FIETS VAN DE ZAAK, HOE WERKT DAT?

  1. Jouw werkgever gaat een samenwerkingsovereenkomst met LEASE A BIKE aan. Dit is binnen een week geregeld en is gratis
  2. Jij ontvangt een link van je werkgever. Registreer je en wacht op toestemming voor het uitzoeken van jouw leasefiets.
  3. Kom langs Busker Fietsen en zoek met je persoonlijke code jouw leasefiets uit.
  4. Geef digitaal akkoord op de voorwaarden van jouw werkgever voor het leasen van de fiets.
  5. Neem je leasefiets, inclusief verzekering en onderhoudspakket, direct mee naar huis.

Onderhoud van de fiets

LEASE A BIKE biedt vier service- en onderhoudspakketten aan tegen een scherpe prijs. Daarnaast sluiten zij automatisch een all-risk verzekering voor jou af. Welk pakket je ook kiest, de kosten zijn bij de leaseprijs inbegrepen. Ze zijn zo verrekenbaar met het brutoloon. Dat is dus dubbel profiteren!

Het jaarlijks beschikbare budget voor service en onderhoud per pakket bedraagt:

  • Basis-pakket: 100 euro incl. BTW
  • Standaard-pakket: 150 euro incl. BTW
  • E-bike+ pakket: géén risico (alleen voor normale e-bikes)
  • Speed-pedelec pakket: 300 euro incl. BTW (inclusief WA-verzekering)

Bovenstaande voorbeeld is indicatief. Het daadwerkelijke bedrag hangt o.a. van je salarisschaal en het gekozen servicepakket.

Meer informatie over een fiets leasen

Als je meer informatie wilt over het leasen van een fiets, of een rekenvoorbeeld wilt, kom dan langs onze winkel in Bergen. Wij leggen je graag alles uit zodat jij de fiets least die het beste bij je past en je het meest financiële voordeel geeft.

Tot snel.

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.