TREK Fuel EXe 5, MATTE DNISTER BLACK

De Fuel EXe 5 is een aluminium e-mtb die alle techniek van zijn carbon evenknie heeft, maar dan in een budgetvriendelijke versie. Hij schittert dankzij hetzelfde kleine maar o zo krachtige aandrijfsysteem dat stilletjes zijn werk doet, en dankzij het mooie display en de dito afstandsbediening. Wat echter de doorslag geeft, is het ware trailbike-gevoel dat je met deze e-mtb ervaart, alleen krijg je er hier ook nog een welkom maar bijna ongemerkt duwtje in de rug bij. Je wilt een fiets die klimmen gemakkelijker maakt maar waarbij je dan niet inboet op de daalcapaciteiten. Je wilt graag een lichte e-mtb, maar wel zonder je spaarrekening leeg te moeten plunderen. Later upgraden kan immers altijd nog. Een Alpha Platinum Aluminium frame met de TQ HPR50 harmonische pin-ring-aandrijving, een geïntegreerde, afneembare 360 Wh accu en een slimme oplaadpoort. Een geïntegreerd led-display en gemakkelijk te hanteren afstandsbediening op het stuur, een 150 mmm RockShox Recon Silver Solo voorvork met Motion Control demper en lockout, en 140 mm X-Fusion Pro 2 achtervering met 2-posities demper. Verder: Shimano Deore 12-speed schakelen, hydraulische schijfremmen en een seatdropper. Wil je extra kracht op de pedalen op al je trailritten zonder dat je de bank moet overvallen, dan is de Fuel EXe 5 jouw e-mtb. Hij beschikt over de technologie die je ook op zijn carbon tegenhanger vindt en heeft componenten die je later altijd nog kunt upgraden. – Al het pure rijplezier van een trailbike, maar dan met wat extra steun bergop, zodat je genoeg energie overhoudt voor de afdaling. – De kleine maar krachtige en geruisloze TQ-motor is afgestemd op trailgebruik en laat je opgaan in het moment, en hij geeft je ongemerkt een natuurlijk aanvoelende boost. – Het geïntegreerde display, de laadpoort en bedieningsknoppen zijn gebruiksvriendelijk, compact en intuïtief. – Je kunt de geometrie naar wens instellen met behulp van Mino Link en/of met een balhoofdset met instelbare hoek. – Wil je langere afstanden rijden, dan is er de optie om een Range Extender te gebruiken, en die past netjes in je bidonhouder. TQ HPR 50 – klein, stil, machtig De TQ HPR50-motor is superefficiënt en heeft een verbazingwekkende verhouding tussen vermogen en gewicht. De meeste motoren hebben tandwielen en riemen die ruimte innemen, geluid produceren en kapot kunnen gaan. De TQ HPR50 heeft een compacte en vrijwel geruisloze harmonische pin-ring-aandrijving die een heerlijk natuurlijk ondersteuningsgevoel biedt.

Range Extender Geef jezelf 40% meer bereik met een optionele 160 Wh externe accu. Deze past in een standaard bidonhouder en er is geen gecompliceerde bedrading of speciale houder voor nodig.

Verbinden, personaliseren, berekenen De Trek Central app maakt naadloos contact met je fiets, zodat je de motor zelf kunt tunen, je activiteiten kunt bijhouden en het systeem op je eigen wensen kunt afstemmen. Je kunt er zelfs mee navigeren en in real time het rijbereik berekenen.

Uitneembare accu De 360 Wh accu geeft je power voor 2 tot 5 uur rijden. Hij zit weggewerkt in de onderbuis, maar is nog steeds eenvoudig te verwijderen voor gebruiksvriendelijk opladen.

Active Braking Pivot Active Braking Pivot maakt het mogelijk om onafhankelijk van elkaar in stellen hoe de vering reageert op versnellingen dan wel op remkrachten. Dat betekent meer – en meer betrouwbare – controle op die momenten waarop het van pas komt.

Vlak of steil, jij mag kiezen Monteer (apart verkrijgbare) excentrische balhoofdcups om de balhoofdhoek een graad vlakker of steiler te maken zonder dat de brackethoogte verandert.