TREK Slash 9.8 XT Gen 5, LITHIUM GREY

De Slash 9.8 is een carbon enduro mountainbike die gebouwd is voor grote sprongen, scheuren door de bochten en harder de berg af denderen dan je ooit voor mogelijk hield. Het ultrastijve en robuuste carbon frame, de carbon wielen en de meest verfijnde veringstechnologie van RockShox maken deze long-travel 29er tot een geducht wapen voor elke fanatieke rijder die op weg is naar het enduropodium. Je wil graag lange dagen in het hooggebergte doorbrengen voor een endurorace of een memorabel avontuur. Je wilt het lage gewicht en het gedempte gevoel van een carbon frame en je vindt nauwkeurig instelbare vering belangrijker dan een glimmende dure aandrijving. Een volledig OCLV Mountain Carbon frame met 160 mm veerweg en een gloednieuwe RockShox Super Deluxe Ultimate achterdemper met verbeterde Thru Shaft-technologie, plus een gloednieuwe RockShox ZEB voorvork met extra dikke 38 mm vorkpoten. Een Shimano XT 12-speed aandrijving met een soepele en licht te bedienen duimschakelaar, schijfremmen met vier remzuigers voor een vertrouwd gevoel in de afdalingen en Line Elite 30 carbon wielen met snel aangrijpende 108-tands Rapid Drive naaf voor snelle acceleraties als dat nodig is. Dit is een beest van een mountainbike. Je krijgt de nieuwste veringstechnologie die normaal voorbehouden is aan de duurste fietsen, en dat alles zit gemonteerd op een geheel nieuw frame. De Slash 9.8 rijdt beter naarmate hij harder gaat, dus gaan met die banaan. – De dikkere 38 mm vorkpoten van de RockShox ZEB helpen je om de snelste lijn te volgen over ruige afdalingen, terwijl je met de verbeterde achterdemper het rijgevoel tot in detail kunt afstellen. – De nieuwe verwijderbare Knock Block heeft een grotere stuurhoek om kabels en leidingen te beschermen zonder dat het ten koste gaat van de draaicirkel. – We hebben een tweede onderbuisbeschermer toegevoegd om je frame te beschermen tegen schade door shuttle-vervoer. – Bredere zitbuis, dikkere seatdropper – de dropper met 34,9 mm diameter is sterker, duurzamer en beweegt sneller op en neer. – In het grote interne opbergvak in de onderbuis kun je gereedschap en andere spullen meenemen Interne opbergruimte De interne opbergruimte in het frame biedt plaats aan de belangrijkste spullen voor onderweg, en maakt een rugzak overbodig.

RockShox Super Deluxe Thru Shaft-demper De nieuwste RockShox Super Deluxe Ultimate Thru Shaft is de meest geavanceerde achterdemper op de markt. Hij is voorzien van verbeterde luchtvering en een unieke Thru Shaft-demper die zorgt voor standvastige grip, fluweelzachte controle en het comfort dat nodig is om een hele dag vette trails te shredden.

Active Braking Pivot Active Braking Pivot maakt het mogelijk om onafhankelijk van elkaar in stellen hoe de vering reageert op versnellingen dan wel op remkrachten. Dat betekent meer – en meer betrouwbare – controle op die momenten waarop het van pas komt.

Volledige framebescherming Afneembare onderbuisbeschermers voorkomen beschadiging van het frame door steenslag, vuil of bij transport. Geen zorgen meer over schrammen en krassen, alleen maar focus op de volgende run! OCLV Mountain Carbon Het Mountain Specific carbon van Trek is sterker carbon met unieke materiaaleigenschappen en een speciale laagopbouw. Het heeft een geavanceerde constructie en voldoet aan nog strengere teststandaards.

Rapid Drive 108 Elk model heeft Rapid Drive 108 naven die beschikken over 108 aangrijpingspunten waarmee je snel kunt accelereren en stabiel kunt doortrappen, ook op het zwaarste terrein.