Scroll Top

Giant

Giant is een fietsmerk dat eigenlijk geen introductie nodig heeft. Al sinds 1972 produceert Giant fietsen, eerst voor andere merken en sinds 1981 onder de eigen naam “Giant”.

Giant is zeer ervaren in produceren met carbon en was met de Cadex ook één van de eerste fietsmerken welke op grote schaal betaalbare carbon frames kon produceren.

In 1997 introduceerde Giant het eerste Compact Road frame ter wereld. Met de sterk aflopende bovenbuis en de compacte achterste driehoek, zorgt het nieuwe frame ontwerp voor meer stijfheid, verbeterde controle én een lager gewicht.

XTC Advanced 29er

Deze carbon 29er hardtail biedt pure XC-snelheid, efficiëntie en een responsief rijgedrag om meer kilometers te kunnen genieten van snelle, flowy singletracks.

Met zijn grote 29″ wielen en de mogelijkheid voor ombouw naar 27.5+, geeft deze lichtgewicht carbonnen hardtail je de mogelijkheid om met één fiets meerdere rijstijlen te kiezen. In de 29-er uitvoering is hij klaar voor soepele, snelle singletrack of XC-races. Voor ruigere, meer avontuurlijke ritten kun je kiezen voor de extra demping en controle van 27.5+ wielen*.

Giant Propel

Deze aero racer vermindert de luchtweerstand zodat je sneller kunt accelereren en sprinten. Bovendien heeft hij schijfremmen voor meer vertrouwen en controle in allerlei weersomstandigheden. Dankzij de AeroSystem Shaping-technologie en het Advanced-grade composite framemateriaal, levert hij beproefde aerodynamische prestaties en is het één van de lichtste frames in zijn categorie.

De lichtgewicht en eenvoudig af te stellen Vector composite zadelpen vermindert eveneens de luchtweerstand. Samen zorgt deze technologie voor een raceklare machine waarmee je de concurrentie op achterstand rijdt.

Meastro Suspension-technologie

Giant staat ook bekend om de Meastro Suspension-technologie. Dit innovatieve veersysteem is voorzien van vier draaipunten om de rem- en aandrijvingskrachten te elimineren waardoor de vering volledig actief blijft in elk type terrein.

Het maakt niet uit door wat voor off-road terrein je rijdt, Giant’s Maestro Suspension helpt je het maximale uit je inspanningen te halen. Controle, tractie, comfort, snelheid – Maestro biedt voor alle niveaus van rijders de voordelen van pure veringsprestaties. Van snelle en efficiënte XC-MTB’s tot Downhill en Enduro MTB’s, Maestro is een aanpasbaar platform dat zorgt voor een soepele, actieve vering voor alle soorten trails en omstandigheden.

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.