Scroll Top

Hydrofobe coating voor uw fiets

Met de hydrofobe coating van Proteam Bicycle Care, hecht vuil zich niet meer aan uw fiets frame. Uw fiets wordt dus water- en vuilafstotend. Het werkt als een soort waxlaag, maar is veel duurzamer en dringt dieper door in de poriën van de lak.

Het zorgt er niet alleen voor dat vuil niet kan hechten aan het frame en de onderdelen, maar ook dat de lak langer goed blijft.

Eigenaar van dit merk, Ron Lute, komt uit de auto-industrie. Als fervent fietser bedacht hij dat die mooie coatings dit hij gebruikt in de auto industrie, ook best wel eens geschikt zouden konden zijn voor zijn fietsen. Het bleek enorm te werken en zo ontstond zijn bedrijf, Proteam Bicycle Care.

Kosten van het aanbrengen van de coating door Busker

De kosten voor het professioneel aanbrengen van de coating door Busker Bergen kost €100,- voor een Racefiets en een Hardtail MTB.

De kosten voor een Full-Suspension MTB en een E-bike zijn €125,-

Indien u de fiets schoon of enigszins schoon aanlevert, rekenen wij geen schoonmaakkosten van de fiets. Levert u de fiets compleet met modder etc aan, dan worden er schoonmaakkosten in rekening gebracht. De fiets moet namelijk SUPER schoon zijn wil de coating optimaal werken.

Hydrofobe coating

Hydrofobe coating komt ook in de natuur voor. Bladeren van bomen en planten stoten water af waardoor druppels er vanaf stromen. Dit noemen we het afparelend-effect.

Deze eigenschap bootsen we na met de Proteam Hydro Coating op basis van siliciumdioxide. Oppervlakken die behandeld zijn met deze coating zijn dus sterk waterafstotend, minder gevoelig voor vervuiling en dus eenvoudig schoon te houden.

Door bepaalde functionele groepen in te bouwen in de siliciumdioxide is het mogelijk deze stof chemisch te laten binden met bepaalde specifieke oppervlakken. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

Getest in en door Fiets

Onderstaande tekst komt van FIETS.

In december 2017 liet ik bij Proteam Bicycle Care een fiets coaten met een hydrofobe coating. We zijn nu 3 maanden verder, hoe heeft het magische spul zich gehouden?

3 Maanden later

Ten eerste won het product een Innovatie Award tijdens de afgelopen Bike Motion, daar was vooral eigenaar Ron Lute erg blij mee. Ik moest er vanochtend aan denken toen ik werd overvallen door een langdurige plensbui (nog bedankt Buienradar! ;-)). Ik vroeg in december aan Ron of hij bij mijn eigen fiets 1 vorkpoot wel en een poot niet wilde behandelen. Toen de coating er net op zat, zag ik vooral verschil bij het wassen. Het water stuiterde er op de gecoate vorkpoot zo vanaf, zonder dat er veel druppels achterbleven. Daarna heb ik er niet meer zo bij stilgestaan.

Tot ik vanochtend van mijn fiets af stapte en mijn oog per ongeluk op mijn voorvork viel….wat een bizar verschil. Ik denk dat ik als tussentijdse conclusie wel mag stellen dat het magische spul echt werkt. En nee, we hebben geen aandelen, helaas

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.