Scroll Top

Mountainbike van het jaar 2018

mountainbike-van-het-jaar-2018

Op zaterdag 12 mei vond in Dorst (Noord-Brabant) alweer het vijfde Bikefreak TEST-festival plaats. Met 300 deelnemers was het populaire testevenement ruim voor aanvang volgeboekt. Het aantal aanwezige fietsimporteurs was met 18 fietsmerken wat groter dan de vorige editie, en met maar liefst 237 schitterende testbikes mochten de testrijders zeker niet klagen dit jaar.

Alle belangrijke fietsimporteurs waren van de partij en brachten de meest exotische mountainbikes mee voor een uitdagende testrit. In totaal hadden ze voor € 992.537,35 aan mountainbikes klaarstaan, dat is toch bijna voor één miljoen euro aan testfietsen!!

De Blur scoort!

De uitdagende testronde, met een lengte van bijna 8 kilometer singletrail, had alles in zich om een testfiets op zijn rijeigenschappen te kunnen beoordelen: ontelbare bochten, aantrekkelijke heuveltjes, spannende afdalingen en een aantal plekken om écht gas te kunnen geven. De ronde kon tijdens de testdag meerdere malen worden gereden, steeds met een andere testfiets. In totaal werden ongeveer 1.200 testrondes afgelegd, wat op een gemiddelde van ruim 4 testronden per persoon neerkomt.

Aan het einde van de dag werden alle testformulieren verzameld, de punten opgeteld en verwerkt tot een uitslag. De populairste mountainbike van de landelijke testdag was de Santa Cruz Blur CC X01 en deze fiets is door Bikefreak-magazine dan ook uitgeroepen tot ‘Mountainbike van het Jaar 2018’.

Rijeigenschappen van de mountainbike van het jaar 2018

Benieuwd waarom de Santa Cruz Blur de MTB van het jaar 2018 is geworden? Kijk onderstaand filmpje dan maar.

Specificaties

Prijzen

Blurren kun je vanaf €4.299. Er zijn echter veel opties mogelijk. Indien u langskomt bij onze winkel zullen wij u de opties/ specs voorleggen.

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.