Scroll Top

Wat kunt u zelf doen aan fietsonderhoud?

U kunt natuurlijk ook zelf veel doen aan de verzorging van uw fiets. Bij Busker de tweewielerspecialist kunt u terecht voor diverse onderhoudsmiddelen en gereedschappen waarmee u zelf eenvoudige klusjes kunt opknappen. Controleer uw fiets regelmatig op loszittende onderdelen, roestplekken, scheurtjes en verbogen onderdelen. Als er iets verbogen is, kunt u het beter vervangen, door terugbuigen wordt het materiaal iets meestal zwakker. Controleer of bewegende delen piepen of speling vertonen. Zijn de banden goed op spanning, zit er voldoende profiel op en zitten er geen slagen in het wiel? En, heel belangrijk voor uw veiligheid: werkt de verlichting nog wel goed? En als laatste: maak de fiets regelmatig schoon.

Iedere fiets is welkom

Wij doen ook het onderhoud van fietsen niet bij ons gekocht. Iedere fiets is welkom voor onderhoud.

Jaarlijkse onderhoudsbeurt

 Kom ieder jaar langs bij Busker, bergen fietsplezier uw tweewielerspecialist voor een goede onderhoudsbeurt. Ook voor ingrijpende reparaties bent u hier aan het juiste adres. Wij als vakman hebben hier de vakkennis, ervaring en het juiste gereedschap voor. Als een reparatie aan uw fiets wat langer gaat duren, dan staat er bij de Busker, bergen fietsplezier een leenfiets voor u klaar. Zo zit u niet zonder vervoer en kunt u de auto laten staan.

E-BIKE EN KOU, WAT KUNT U HET BESTE DOEN? ACCU’S IN DE WINTER

Busker, bergen fietsplezier attendeert klanten erop dat in de winterperiode extra aandacht voor de invloed van een lage buitentemperatuur op e-bikes gewenst is. De kou heeft met name invloed op batterijpakketten en LCD-displays. ‘Een bekende eigenschap van alle Li-ion batterijpakketten is dat deze gevoelig zijn voor lage temperaturen. Dit heeft te maken met de gebruikte chemie die onderhevig is aan temperatuurseffecten. Bij temperaturen onder 10 ºC betekent dit over het algemeen een langere laadtijd, minder vermogen en minder beschikbare energie. Bij kou is de actieradius van een e-bike dus ook lager. Het is goed om hier rekening mee te houden en uw klanten hiervan bewust te maken.’

Batterijpakketten en BMS

Wij wijzen u dat bij ION Technology batterijpakketten (zowel Li-ion als NiMH) ook het batterijmanagementsysteem nog een rol speelt. ‘Deze grijpt in bij lage temperaturen om de levensduur van het batterijpakket te verlengen. Bij berekening van de resterende actieradius die getoond wordt in het display wordt met al deze temperatuurseffecten rekening gehouden, zodat uw klant altijd ziet hoeveel kilometer er nog met ondersteuning gefietst kan worden.’Wintertip!Wintertip van het EBSC: Laad het batterijpakket bij kamertemperatuur op. Het batterijpakket zal sneller opladen. Ook is dan de starttemperatuur hoger, wat gunstig is voor de actieradius.


Displays
LCD-displays hebben de eigenschap dat deze bij lage temperaturen trager reageren. Het display is dan niet defect. Bij een stijging van de omgevingstemperatuur zullen de gegevens weer met een normale snelheid verschijnen.

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.