Scroll Top

Santa Cruz Blur

santa-cruz-blur-2018

Recent onderzoek wijst uit dat we tijdens onze levensloop slechts drie keer verliefd worden, en telkens ook op een andere manier. Wij weten op wie je vandaag verliefd wordt…. op een Amerikaanse schone, namelijk de Santa Cruz Blur.

De Blur bestond al een tijdje bij Santa Cruz, maar was ook een aantal jaar verdwenen uit het productgamma. Dit jaar is de Blur terug. En hoe!!!!

Een XC racer welke ook goed daalt

De Blur heeft een “VPP” (Virtual Pivot Point) achtervering en volgt deze dezelfde ontwerptaal als de andere Santa Cruz fully’s. Het frame weegt, inclusief demper, slechts 2060 gram! De achtervork/ vering is ontworpen om pedaal-vriendelijk te reageren. Vertaal dit dus naar een relatief strak veergedrag; je hebt tenslotte ‘maar’ 100 mm veerweg.

Voorheen waren fully’s met 100mm veerweg niet echt geschikt voor technische afdalingen. Je zat dan écht met samengeknepen billetjes op het zadel. Met de nieuwe Blur zal je merken dat dat niet meer het geval is. De geometrie en suspension van de Blur is zo ontworpen dat deze ook heerlijk daalt, zelfs over technische stukken. Het helpt ook dat het frame geschikt is voor een dropper seatpost.

Rijeigenschappen

Benieuwd hoe deze schoonheid rijdt? Kijk onderstaand filmpje dan maar.

Specificaties

Prijzen

Blurren kun je vanaf €4.299. Er zijn echter veel opties mogelijk. Indien u langskomt bij onze winkel zullen wij u de opties/ specs voorleggen.

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.