Scroll Top

Santa Cruz E-bike

santa-cruz-heckler-ebike

Santa Cruz Bicycles komt uit het zonnige Californië en is in 1993 opgericht door Mike Marquez, Rich Novak en Rob Roskopp. Roskopp was een professioneel skateboarder en Rich Novak had een bedrijf wat deze skateboards onder zijn naam bouwde. De twee mannen gingen een samenwerking aan met fietsexpert Marquez en designer Tom Morris. Hierdoor is de eerste Santa Cruz mountainbike, genaamd “Tazmon” ontstaan.

Santa Cruz heeft vandaag de dag een behoorlijk Nederlands tintje! Sinds 2015 is het bedrijf onderdeel van Pon Holdings uit Nederland. Mede dankzij Pon kon Santa Cruz de afgelopen jaren goede ontwerpers van elektrische fietsen in dienst nemen, want er ontbrak één soort mountainbike in het gamma; een elektrische MTB. Tot vandaag dan…. meet the “Heckler”

Veelzijdige E-mtb

De Heckler lijkt op de Santa Cruz Bronson. Een laag gepositioneerde achterdemper, VPP veersysteem, carbon frame, 27.5 inch wielen, 150 millimeter veerweg achter en 160mm veerweg voor. Kijkend naar deze specs kunnen we één ding met zekerheid concluderen; het is niet de snelste of lichtste E-mtb die er is, maar misschien wel de meest veelzijdige en leukste om op de rijden! Fun boven snelheid.

Een rondje Schoorl of Amerongen zal gaaf zijn, maar super technische mountainbike trails in de Ardennen of in de Alpen zal ook zeker zonder moeite gaan!

De Heckler is verkrijgbaar in 4 uitvoeringen met wisselende afmontages.

Shimano Steps

Santa Cruz heeft gekozen om samen te werken met Shimano. De reden hiervoor is onder andere de compacte Shimano Steps motor en de mogelijkheid om zo vast te houden aan de lage demperpositie en de kloppende kinematica van de achtervering.

Ook de wereldwijde servicedekking en verkrijgbaarheid van onderdelen bij talloze dealers speelt een rol. De motor is een 250 Watt Shimano Steps 8000 (XO1 en XX1 uitvoering) of 7000 (R en S uitvoering). Gecombineerd met een geïntegreerde accu in de onderbuis van 504WH.

De motor en de accu wegen samen iets minder dan 6 kg. Het totaal gewicht van de Heckler is +/- 21kg. Dat is eigenlijk nog zeer licht voor een robuuste e-bike met 150/160mm veerweg.

Het display op het stuur geeft de nodige informatie over de accu en motor stand.

De Heckler in actie

Benieuwd hoe deze elektrische krachtpatser rijdt? Kijk onderstaand filmpje dan maar, of nog beter, kom langs onze winkel 🙂

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.