Scroll Top

Santa Cruz Highball

santa-cruz-highball-2018

Santa Cruz is vooral bekend om haar superieure fully’s, welke geschikt zijn voor all-mountain, enduro en downhill. Maar voor dit jaar heeft het Amerikaanse bedrijf zich gericht op de ontwikkeling/verbetering van de Highball hardtail.

De Highball bestond al in zowel een 650B als 29er optie, maar had een vrij “allround” geometrie, geen echte hardtail race geometrie. De nieuwe Highball voldoet aan alle eisen die een moderne cross-country race hardtail moet hebben én nog een beetje meer.

Een racer met comfort

Zoals je van een snelle hardtail mag verwachten is het comfort minder dan bij een fully. Het is tenslotte een racer! Om het zo rijdbaar mogelijk te houden heeft Santa Cruz gekozen voor een 27.2mm zadelpen en de montage van een Syntace Hi-Flex zadelpen. Hierdoor is er toch wat meer comfort gecreëerd. Dit gevoel word versterkt door de lage, en dunne staande achtervork en de sterk aflopende bovenbuis.

De zitbuis loopt daarintegen wat langer door waardoor je wat meer ruimte hebt om je zadel op de juiste hoogte te krijgen. Ondanks de dunne 27.2mm diameter is er wel een kabelgeleiding voor een dropperpost voorzien.

Rijeigenschappen

De vernieuwde Highball is absoluut vergelijkbaar met de top hardtails van andere grote merken. De stijfheid van het frame is meer dan behoorlijk en het comfort is absoluut hoger dan veel andere race hardtails.

Maar het belangrijkste aan deze MTB is de rijd- en wendbaarheid. Santa Cruz is er in geslaagd een MTB te maken waarmee je echt keihard kunt racen als je wilt, maar die bijna aanvoelt als een xc fully. Deze MTB zal je ronde-record op het parcours van Schoorl zeker verbeteren 🙂

 

Prijzen beginnen bij €3099,-

Specificaties

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.