Scroll Top

Schwalbe Airless System

schwalbe-airless-band-system

Nooit meer een lekke band

Schwalbe brengt het revolutionaire Airless System op de markt, een band zonder lucht. In plaats van lucht bestaat de binnenband uit een extreem elastisch thermoplastisch Polyurethaan.

Zorgeloos fietsen, dat is bij deze band letterlijk het geval. Bij normaal gebruik kan er tot wel 10.000 kilometer zorgeloos worden gefietst met het Schwalbe Airless System. Zonder onderhoud. Je kunt nooit meer lekrijden en je hoeft nooit meer te pompen.

“Geen lucht = nooit meer lek”

Rijden met het Schwalbe Airless System betekent 100 procent onderhoudsvrij fietsen. Het elastisch thermoplastisch polyurethaan zorgt voor een lichte loop en het comfort. Met een gevoelsmatige luchtdruk van rond de 3,5 bar zijn de rijeigenschappen vergelijkbaar met die van een fietsband op lucht. Zo heeft de Airless tube een uitstekende demping, biedt het veel comfort en geeft zelfs een energieboost dankzij de uitmuntende flexibiliteit van het materiaal.

Zeer geschikt voor e-bikes

De Schwalbe Airless System banden zijn zeer geschikt voor e-bikers en forenzen. Maar ook voor fietsers die nooit meer lek willen rijden en pompen. De banden zijn ook zeer geschikt voor elektrische fietsen die nu eenmaal hogere eisen aan een band stellen op grond van hun hoge gewicht, hogere snelheden en hogere belasting in de bochten.

Zijn er dan geen nadelen? Mwah, niet echt. Het enige is dat het systeem iets zwaarder is dan een butyl binnenband gevuld met lucht.

De band wordt professioneel geïnstalleerd door Busker Bergen.

Wat kost het Schwalbe Airless System?

Het Schwalbe Airless System kost €85,- per band. Dit is inclusief 40-622 Airless buitenband, Airless Tube en Airless Ring. Montage voor het achterwiel is €34,50, voorwiel montage is €29,50.

Dat lijkt flink, maar vergeet niet dat u nooit meer lek rijdt én de band tot wel 10.000 km meegaat. Een normale, goede Schwalbe buitenband voor een stadsfiets of e-bike gaat +/- 2000 km mee en kost +/- €40,- excl. binnenband.

Dat maakt het Schwalbe Airless System  duurzamer én een stuk goedkoper.

Nog iets moois; als na +/- 10.000km de buitenband versleten is, kan deze worden hergebruikt. De Airless Tube en Airless Ring passen dan om een iets smallere buitenband.

Materiaal geeft nieuwe dimensie in veerkracht

Massieve binnenband systemen bestaan al. Wat dit nieuwe Airless System zo buitengewoon maakt, zijn de technische eigenschappen van de foamdeeltjes, bestaande uit thermoplastisch polyurethaan (E-TPU), bekent onder de merknaam Infinergy van BASF (patent).

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.