Scroll Top

Trek

Trek is wereldleider op het gebied van mountainbiketechnologie. Niet zo gek dus dat onze mountainbikes de meest technologisch geavanceerde fietsen op de markt zijn. Bij ons zijn innovaties niet alleen voorbehouden aan de absolute topmodellen. Elk model zit boordevol onderdelen en details die elke rit, op welke trail ook, beter zullen maken.

supercaliber

De Trek Supercaliber is een radicaal nieuwe XC-racebike met een korte veerweg die sneller klimt en sprint dan een full suspension bike en je meer controle geeft dan een hardtail. De magie is afkomstig van IsoStrut, een geïntegreerde achterdemper die onderdeel uitmaakt van de frameconstructie en is ontwikkeld in samenwerking met de veringsspecialisten van FOX. Dit is het ideale veersysteem voor hedendaagse snelle crosscountry-racers.

Hoe IsoStrut werkt

IsoStrut is ontwikkeld voor XC-racers en heeft een achterdemper die is geïntegreerd in het frame en 60 mm verstelbare en gedempte veerweg biedt. De Supercaliber heeft een minimalistisch ontwerp. Er is zitten geen overbodige zaken op en elk onderdeel is ontworpen als deel van een groter geheel.

Geen verdraaien of verbuigen

IsoStrut zit opgesloten in een buisconstructie die voorkomt dat de demper verdraait, doorbuigt of beschadigt. Dit systeem geef je de directe krachtoverdracht en het racegevoel van een hardtail, maar dan met een demper die precies genoeg veerweg heeft om vermoeiende hobbels te absorberen.

Achtervork zonder draaipunten

Als je extra hefbomen of hevels aan een fietsontwerp toevoegt, krijg je ook extra zijdelingse speling. Dat is niet efficiënt en is zeker niet sneller. Het ingenieursteam achter de Supercaliber heeft de draaipunten op de achtervork weggelaten en in plaats daarvan brede, platte staande achtervorken ontworpen die verticaal – en niet zijdelings – doorbuigen.

émonda; Vernieuwd aerodynamisch ontwerp

Sneller in beklimmingen, sneller op de vlakke weg. De aero buisvormen van de gloednieuwe Émonda geven je overal een voordeel. Daarnaast is de Émonda SLR uitgerust met een fraaie, nieuwe Aeolus RSL stuur/stuurpencombo voor verbeterde aerodynamische prestaties aan de voorzijde van de fiets.

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.