Scroll Top

Bij Busker koop je een fiets die past

Wat is zadelpijn en hoe voorkom je dit?

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Soms zelfs zo erg dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. Door een verkeerd zadel – bijvoorbeeld te smal of te zacht – worden zenuwen en pezen rondom de zitbotten belast. Dan kunnen deze afknellen en dat veroorzaakt zadelpijn. Kies daarom een fietszadel dat bij u past. Ook de stand van het zadel is belangrijk, zodat u precies op de twee zitbotten zit. De druk zit hierdoor op de juiste plek. Met een goed passend zadel fietst u gegarandeerd zonder zadelpijn. Hoe lang de rit ook duurt!

SQlab samenwerking

In samenwerking met SQlab meten, adviseren en monteren we het juiste zadel voor u.

Niets is vervelender dan zadelpijn tijdens of na een fietstocht. Herkent u dit probleem en bent u op zoek naar een oplossing en het juiste zadel voor u? Kom dan langs onze winkel.

Om zadelpijn te voorkomen is een goed zadel heel belangrijk, maar nog belangrijker is de zadelbreedte. De juiste breedte zorgt er namelijk voor dat u zo min mogelijk druk en pijn ervaart.

Wij hebben zadels in verschillende hardheden en afmetingen, zodat iedereen een zadel kan vinden die past bij zijn of haar persoonlijke voorkeur. Zo hebben we uitstekende SQlab zadels met een passende zadelmeting, super ergonomische zadels van Terry, prijs-kwaliteit zadels van BBB Cycling en fietszadels van Selle Royal en Selle Italia. Tot deze merken behoren ook gelzadels en zadels speciaal ontworpen voor E-bikes.

Sit & Fit

Voor het bepalen van de voor u optimale zadelbreedte van een zadel voeren we de SQlab sit & fit zadelmeting uit. Deze zitvlaksmeting houdt rekening met verschillende factoren: zoals de zitpositie, de positie van het bekken op het zadel en het type fietser.

Het voordeel is dat je veel te weten komt met een relatief kortdurende en eenvoudige meting. Met als resultaat een zadel dat bij uw lichaam past. De meting vindt plaats in drie stappen:

  1. MEET: Met het meetbord meten we de afstand tussen uw zitbotjes
  2. BEREKEN: In een speciaal daarvoor ontwikkeld computerprogramma voeren we de breedte inclusief uw antwoorden op korte vragen in
  3. KIES ZADEL: Hieruit volgt een advies welk type en breedte zadel voor u het meest geschikt is

De juiste afstelling

Afhankelijk van het type fietser zijn er verschillende zadels, namelijk de stad/comfort, toer/trekking, en sportief race/MTB zadels. Tot wel vijf breedtematen per zadeltype.

Na de meting weet u precies welk SQlab zadel bij uw zitpositie en fietsstijl past.

Maar met alleen een goed zadel bent u er nog niet. Ook belangrijk is een goede afstelling van het zadel; op de juiste hoogte, wat meer naar voren of naar achteren en eventueel wat gekanteld.

Privacy voorkeuren
Busker Fietsen maakt gebruik van functionele- en analytische-cookies om de website te verbeteren. Lees meer over hoe u cookies kunt beheren door op "Privacy pagina" te klikken.